Paket Smart Cities and Communities

Vaše mesto je pametno. Naj imajo prebivalci kaj od tega.

Kaj je mesto brez svojih prebivalcev? Naše rešitve za pametna mesta ustvarjajo digitalno preobrazbo neštetih področij v življenju občanov. Naj imajo torej svoje mesto pri roki. Dobesedno.

Image
VRHUNSKA UPORABNIŠKA IZKUŠNJA VAŠEGA MESTA
Icon

Prijazna mobilna aplikacija za občane

Vse potrebne informacije v prijazno oblikovani, posameznemu mestu prilagojeni mobilni aplikaciji.

Icon

Digitalna identiteta občana

Delovanje vašega pametnega mesta izboljšujejo digitalne identitete občanov, zbrane preko prijav v aplikacijo in njene uporabe.

Icon

Vsebina iz IoT in drugih virov

Vsebina z vaših IoT naprav je prikazana v realnem času, hkrati pa lahko sami ustvarite vsebino, ki jo želite deliti s svojimi občani.

Icon

Avtomatizacija procesov

Z EpisXperience-om lahko avtomatiziramo komunikacijske, upravne in druge procese, ki se dogajajo v vašem mestu.

Pametno mesto z EpisXperience‑om

Image

Ampak, rešitve za pametna mesta so pa res povsod naokoli, ne? Zakaj torej EpisXperience? Celotno platformo EpisXperience smo oblikovali z osredotočenostjo na uporabnika. Odločitev za EpisXperience pomeni vključenost vaših občanov na prav vsakem dihu vašega mesta.

Check

Grajenje odnosa z občani

Naj bodo investicije, ki jih izvaja vaše mesto, uporabne za gradnjo in vzdrževanje odnosov z vašimi občani.

Check

Interoperabilno

Upravljanje z viri IoT, podatkovnimi zbirkami o občanih, obveščanjem… vse to znotraj enotnega administracijskega vmesnika.

Check

Modularna skalabilnost

Funkcionalnosti platforme EpisXperience rastejo skupaj z vašimi in potrebami vaših občanov.

Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client

Odprta platforma, pametne storitve in aplikacije – vse deluje kot celota

V sodelovanju s podjetjem T-2 in platformo EpisXperience smo razvili oblačno storitev za upravljanje z aktivnostjo občanov, upravljanje podatkov z IoT naprav in drugih virov, ki deluje skupaj s prijazno aplikacijo za občane.

Image
NAŠI IZDELKI ZA PAMETNA MESTA

Platforma in infrastruktura

Integracija različnih pametnih storitev, podatkovnih virov in aplikacij različnih razvijalcev poteka preko podatkovnega jezera, od koder se obdelani podatki združujejo v enotno horizontalno platformo.

Administracijski in uredniški vmesnik

Pregled dogajanja v mestu ter procesov v njem je mogoč preko enotnega, uporabniku prijaznega vmesnika, ki omogoča tudi vnos informacij, novic, dogodkov ter povezovanje z zunanjimi viri in storitvami.

Spletne in mobilne aplikacije za občane

Aplikacije – grafično jih je mogoče prilagoditi posameznemu mestu – so namenjene obveščanju občana, gradnji njegove digitalne identitete, hkrati pa tudi nagrajevanju njegovih aktivnosti v obliki nagradnih točk in nagrad.

Personalizirana IPTV nadzorna plošča

V sodelovanju s T-2 smo znotraj projekta pametnih mest razvili tudi pregledno nadzorno ploščo vašega pametnega mesta, ki jo lahko občan pregleduje kar na svojem TV sprejemniku.


PLATFORMA ZA KOMUNIKACIJO Z OBČANI

Občanove aktivnosti na povsem novi ravni

Naj občan postane središče življenja v vašem mestu ali skupnosti.

Image

Vaš občan. Obveščen občan.

EpisXperience razširja življenje vaše skupnosti med njene člane. Aplikacija Moje mesto je tako integralni del platforme in vaša dragocena pot do posameznika v vašem mestu. Prav aplikacija je tista, ki osmisli vsebino, ki jo ustvarjate ali pridobivate iz drugih virov.

Image
Icon

Mobilnost

Modul občanu omogoča pregled lokacij ter deljenje koles ali avtomobilov, pregled prostih parkirišč in plačevanje parkirnine ali pa načrtovanje poti z javnim prevozom.

Icon

Prometne informacije

S funkcionalnostjo prometnih informacij ne samo pomagamo občanu pri njegovi mobilnosti, skrbimo lahko tudi za čim večjo pretočnost prometa v vašem mestu.

Icon

Novice in napovednik dogodkov

Mnogi občani se bodo gotovo razveselili novic in napovednika v svojem mestu. Nenazadnje je prav dogajanje tisto, ki mesto dela živahno, kakovost življenja v njem pa večjo.

Icon

Energetska učinkovitost

Občani lahko spremljajo porabo energentov v svojem gospodinjstvu, vi pa imate možnost, da porabo spremljate na ravni mesta, hkrati pa občane nagrajujete za njihovo varčevanje.

Icon

Kakovost zraka in vremenska napoved

Kakovost zraka se tiče vsakega občana, še posebej takrat, ko to predstavlja določen problem. Prav tako bodo občani cenili vremensko napoved in obveščanje o izjemnih vremenskih razmerah.

Icon

Skupnost

Modul skupnost je zasnovan, da bi občanom pomagal pri vsakodnevnih zadevah, kot so vrtci, šolanje otrok, javne storitve in da bi od njih preko anket prejeli dragocene povratne informacije.


Image

Poenostavljena komunikacija

Sporočila in alarme za vaše občane ustvarite in distribuirate z uporabo preprostega povleci-in-spusti urejevalnika, s katerim narišete natančen diagram poteka komunikacijske kampanje. Znotraj istega vmesnika tudi definirate ciljne skupine, dogodke ali situacije, ko sistem obvesti določene občane.

  • Komunikacijski modul vključuje različne komunikacijske kanale – elektronsko pošto, SMS, klepetalnike ali družabna omrežja.
  • Veliko število gradnikov vam omogoča, da ustvarite različne vrste sporočil – alarme, promocije, vabilo k izpolnjevanju anket. Tudi ankete same lahko ustvarite znotraj tega komunikacijskega modula.
  • Nastavitev sprožilcev – dogodkov ali situacij, ko se sproži določena komunikacija – je še posebej uporabna funkcionalnost. Z njo lahko avtomatizirate sporočila, kot so vabilo k izpolnjevanju ankete o zadovoljstvu z dogodkom neposredno po udeležbi na njem. Ali pa samodejno obveščanje o prometnih zastojih, vremenskih razmerah in podobnem. Po želji je obveščanje mogoče nastaviti zgolj za uporabnike na določenem geografskem območju.

Image

Digitalna identiteta

Upravljanje z uporabniki vam omogoča, da sledite ustvarjanju njihove identitete, njihovi aktivnosti ter nagrajevanju. Vse to znotraj enotnega, prijaznega uporabniškega vmesnika.

  • Spremljanje občanove aktivnosti, njegove komunikacije z mestom ter stanja njegovih nagradnih točk je mogoče tako po skupinah kot individualno.
  • Komunikacijski modul je mogoče uporabiti kot CRM vašega mesta, ki ga uporabljajo v mestni upravi.
  • Z uporabo digitalnih identitet občanov lahko definirate zelo natančne ciljne skupine in segmente z uporabo vgrajenega orodja za vzorčenje.

Popoln pregled

Vsebina, ki jo ustvarite je skupaj s podatki, ki jih sistem prejema iz senzorjev, je prikazana na mestnih nadzornih ploščah, oblikovanih, da bi mestnim administratorjem omogočile vrhunsko uporabniško izkušnjo ter kar najboljšo podlago za sprejemanje odločitev.

Image
Plačila in nagrajevanje

Preprosto plačevanje. Pomemben del urbane izkušnje.

Od digitalne denarnice do nagrajevanja aktivnosti.

Image
Icon

Digitalna denarnica v mobilni aplikaciji

Plačilna platforma, ki vključuje digitalno denarnico, je integralni del izkušnje pametnega mesta.

Icon

Program spodbud

EpisXperience vam omogoča, da zgradite napreden seznam spodbud in nagrajevanja občanov.

Icon

Različna plačilna sredstva

Platforma zagotavlja veliko izbiro plačilnih sredstev. Morda vaše mesto že ima mestno kartico? Integrirajmo jo.

Icon

Integrirana trgovina z nagradami

Program spodbud lahko gre še korak naprej. Znotraj aplikacij Moje mesto lahko namreč deluje trgovina z nagradami, kjer občani unovčijo svoje nagradne točke.

MOBILNA APLIKACIJA MOJE MESTO

Povsem prilagodljiva

Funkcionalnosti v vaši mobilni aplikaciji rastejo, kakor raste vaše mesto in njegove storitve. Dodajate novo storitev? Samo nekaj klikov vas loči od tega. Želite spremeniti videz aplikacije, njene barve, ime mesta, dodati elemente svoje celostne grafične podobe? Samo še nekaj preprostih klikov.

Image
KAKO LAHKO POMAGAMO?
Stopite v stik z našim svetovalcem